Na današnji dan
2007
Ensiferum izdajo album Victory Songs, ki je prvi izid s Petrijem, Samijem in Jannejem kot novimi člani
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
3. 4. 2024

Power metal veljaki Rhapsody Of Fire predstavljajo single A Brave New Hope, ki ga boste našli na prihajajočem albumu Challenge The Wind. Ta izide 31. maja pri AFM Records.

8. 8. 2023

Italijanski progresivni power metalci Noveria in Fabio Lione (ex-Rhapsody of Fire) so posneli besedilni videospot za Descent, drugi single s prihajajočega albuma The Gates of the Underworld.

15. 5. 2023

Tudi simfonični power metalci Rhapsody Of Fire so zaključili minuli teden z novim singlom. V obliki besedilnega videospota so razkrili pesem Kreel's Magic Staff, ki predstavlja prvo novo glasbo po leta 2021 izdanem ploščku Glory for Salvation.

25. 4. 2023

Simfonični power metal band Angus McSix, v katerem delujejo nekdanji člani Rhapsody of Fire, Gloryhammer, Frozen Crown in trenutni član Orden Ogan, z novim videom tokrat predstavlja komad Laser-Shooting Dinosaur. Gre za tretji single z aktualnega prvenca Sword of Power, ki ga je v petek izdala založba Napalm Records.

24. 1. 2023

Angus McSix predstavljajo single Master Of The Universe s prihajajočega prvenca Sword of Power, ki bo izšel 7. aprila. Avtor naslovnice je Matthias Schwaighofer.

Člani Angus McSix so:
Thomas »Tom« Winkler (ex-Gloryhammer)
Sebastian »Seeb« Levermann (Orden Ogan)
Thalia Bellazecca (ex-Frozen Crown)
Manu Lotter (ex-Rhapsody of Fire)

28. 3. 2022

Simfonični power metalci Rhapsody Of Fire so posneli videospot za pesem Magic Signs, ki je del bandovega aktualnega albuma Glory for Salvation.

16. 2. 2022

Simfonični metalci Crusade Of Bards objavljajo single Lies & Ashes s prihajajočega albuma Tales of The Seven Seas. Gostujoče vokale za dotično skladbo je prispeval Fabio Lione (Angra, Rhapsody of Fire), sam album pa naj bi izšel ta petek pri založbi Rockshots Records.

20. 12. 2021

Italijani Rhapsody Of Fire so posneli videospot za pesem Un'Ode Per L'Eroe. Pri tej pesmi gre za italijansko različico pesmi Magic Signs, ki je del bandovega aktualnega albuma Glory for Salvation.

14. 12. 2021

Spirits of Fire imajo novega vokalista – Tima »Ripperja« Owensa (KK's Priest, ex-Iced Earth, ex-Judas Priest ...) je zamenjal Fabio Lione (Angra, ex-Rhapsody of Fire ...) in tako dopolnil superskupino, ki jo sestavljajo kitarist Chris Caffery (Trans-Siberian Orchestra, Savatage ...), basist Steve DiGiorgio (Testament, ex-Death, ex-Sadus ...) in bobnar Mark Zonder (Graham Bonnet Band, ex-Warlord, ex-Fates Warning ...).

Četverica za februar prihodnje leto napoveduje izid drugega albuma, ki bo naslovljen Embrace the Unknown in prinaša naslednje skladbe:
A Second Chance
Resurrection
Wildest Dreams
Into the Mirror
Embrace the Unknown
My Confession
Sea of Change
Shapes of a Fragile Mind
Hearts in the Sand
House of Pain
Remember My Name
Out in the Rain

Video za uvodni komad si že lahko ogledate spodaj.

15. 11. 2021

Italijanski power metalci Rhapsody of Fire so izdali video za pesem Chains of Destiny s prihajajočega albuma Glory for Salvation. Pred tem so Rhapsody of Fire izdali EP I'll be Your Hero, medtem ko bo album izšel 26. novembra. Sicer pa je bil posnet video na italijanski strani Kanina v bližini Bovca in si ga lahko ogledate spodaj.

20. 7. 2021

Heavy metal velikani Iron Maiden bodo 3. septembra izdali že svoj 17. studijski album, naslovljen Senjutsu. Snemanje je potekalo v Parizu pod drobnogledom producenta Kevina Shirleya, mesto koproducenta pa je zasedel Steve Harris. Zasedba je poleg naslovnice razkrila še kar nekaj informacij glede samega izdelka, katerega predvajalni čas bo častitljivih 82 minut. Naslov Senjutsu lahko najbolje prevedemo kot strategija, taktika, naslovnico samuraja pa je ustvaril Mark Wilkinson po ideji Steva Harrisa. Glede na dolžino je seveda logično, da bo prav tako kot njegov predhodnik The Book Of Souls tudi Senjutsu izdan kot dvojni CD oziroma trojni vinil. Poleg tega je zanimivo, da je snemanje potekalo leta 2019 med premorom turneje Legacy Of The Beast Tour, kot pa je to že skoraj tradicija zasedbe, pa so gospodje komade spisali, zvadili in posneli v studiu. Harris je glede albuma izdal tudi, da gre za zelo raznolike komade, med katerimi se najdejo tudi zelo dolgi, dva izmed njih pa naj bi bila tudi precej drugačna od njihovega značilnega zvoka. Celoten seznam komadov je sledeč:

Senjutsu (Smith/Harris) 8:20
Stratego (Gers/Harris) 4:59
The Writing On The Wall (Smith/Dickinson) 6:13
Lost In A Lost World (Harris) 9:31
Days Of Future Past (Smith/Dickinson) 4:03
The Time Machine (Gers/Harris) 7:09
Darkest Hour (Smith/Dickinson) 7:20
Death Of The Celts (Harris) 10:20
The Parchment (Harris) 12:39
Hell On Earth (Harris) 11:19

Prednaročilo albuma bo mogoče od jutri, 21. 7. 2021, dalje pri različnih dobaviteljih, izbirali pa boste lahko med standardnim dvojnim digipack albumom, deluxe izdajo s knjižico, deluxe heavyweight črnim vinilom, posebnim srebrno-črnim ali rdeče-črnim vinilom, ki pa bosta na voljo zgolj pri izbranih dobaviteljih. Seveda pa bo za vse zbiratelje na voljo tudi poseben box set s CD-jem, Blu-Rayem in izbranim spominčkom, tisti, ki pa morda ne marate fizičnih izdaj, boste plošček lahko kupili tudi v digitalni različici. 

Avtorica: Tina Urek
12. 7. 2021

Tržaški power metalci Rhapsody of Fire bodo 26. novembra letos izdali nov album z naslovom Glory for Salvation, za promocijo katerega so izdali tudi istoimenski single, medtem ko so junija izdali EP z novim singlom I'll Be Your Hero.

Rhapsody of Fire bodo z januarjem tudi začeli z evropsko turnejo, karte lahko nabavite s klikom sem, medtem pa lahko spodaj poslušate novo pesem Glory for Salvation.

Tracklista prihajajočega albuma je sledeča:
Son Of Vengeance
The Kingdom Of Ice
Glory For Salvation
Eternal Snow
Terial The Hawk
Maid Of The Secret Sand
Abyss Of Pain II
Infinitae Gloriae
Magic Signs
I’ll Be Your Hero
Chains Of Destiny
Un’Ode Per L’Eroe
La Esencia De Un Rey

17. 5. 2021

Timo Tolkki's Avalon napovedujejo četrti studijski album z naslovom The Enigma Birth, ki bo izšel 18. junija pri založbi Frontiers Music. Spodaj si lahko ogledate tudi videospot za prvi single The Fire And The Sinner, na katerem gostujeta Jake E. (ex-Amaranthe, Cyrha) in Brittney Slayes (Unleash The Archers). Poleg njiju so se finskemu kitarskemu mojstru na albumu pridružili še vokalisti James LaBrie (Dream Theater), Marina La Torraca (Phantom Elite, Exit Eden), Raphael Mendes (Icon Of Sin), Fabio Lione (Rhapsody, Angra, Eternal Idol), Caterina Nix (Chaos Magic) in YouTube zvezda Pellek.

Tracklista je sledeča:

The Enigma Birth (feat. Pellek)
I Just Collapse (feat. Caterina Nix)
Memories (feat. Caterina Nix, Brittney Slayes)
Master Of Hell (feat. Raphael Mendes)
Beautiful Lie (feat. James LaBrie)
Truth (feat. Jake E.)
Another Day (feat. Marina La Torraca)
Beauty And War (feat. Raphael Mendes)
Dreaming (feat. Fabio Lione)
The Fire And The Sinner (feat. Jake E., Brittney Slayes)
Time (feat. Marina La Torraca)
Without Fear (feat. Fabio Lione)

9. 3. 2020

Potrjeni sta predskupini za koncert power metal legend Rhapsody Of Fire. Kot predvozača bosta nastopil skupini Symphonity in Tales Of Evening.

Koncert bo v sredo, 11. 3. 2020, v zagrebškem klubu Boogaloo.

Časovnica:

19.30 vrata
20.00 Tales Of Evening
20.45 Symphonity
21.30 Rhapsody Of Fire

17. 2. 2020

Drevi se v Orto Bar vračajo nemški tehnični death metalci Obscura, ki jih na turneji tokrat spremljajo nizozemski prvaki melodičnega death metala God Dethroned, nemški melodični black metalci Thulcandra in francoski progresivni death metalci Fractal Universe. Več informacij o dogodku najdete tukaj.

Razpored s predvidenim zaključkom ob 23. uri je naslednji:

18.30 vrata/blagajna
19.00 FRACTAL UNIVERSE
19.45 THULCANDRA
20.35 GOD DETHRONED
21.40 OBSCURA

Pri balagajni Orto Bara bojo na voljo tudi vstopnice za naslednje koncerte:

3. 3. Dope DOD  Orto Bar
24. 3. Taake, Kampfar, Necrowretch  Orto Bar
27. 3. Ancient, The Stone, Morost – Channel Zero
1. 4. Krisiun, Gruesome, Vitriol  Orto Bar
13. 4. Imonolith (člani Devin Townsend/Fear Factory)  Orto
14. 4. Turilli/Lione Rhapsody, Cellar Darling, Canterra  KŠ
17. 4. Cult of Fire / Malokarpatan – Orto Bar
18. 4. Loudness, Grey Attack, Thola  Orto Bar
20. 4. Uada, Grift, Solbrud, Velnias  Orto Bar
22. 4. Igorrr, Author & Punisher, Otto Von Schirach 

KONCERTI & FESTIVALI
27. 4. 2024
Nanowar of Steel
((szene)) Wien, Dunaj, Avstrija
27. 4. 2024
Sovrag, Okl's Fruitloops, HellMetAll
Swenak, Idrija
27. 4. 2024
Apocalyptic Resonance Metal Night: Kalah, Inmate, Zaria
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
27. 4. 2024
RVR RIVER, Romachild
Orto Bar, Ljubljana
27. 4. 2024
Rock fešta: Einschlog, Žuta Minuta
Radenci, Stari Svet
27. 4. 2024
Local Blood, Northern Revival
Klub eMCe plac, Velenje